Ingrediënten
Ingrediënten gehaktbrood:
500g Daan’s gehakt, half om half
80g panko broodkruimels
1 ei
1 rood ui
¼ tl kurkuma
¼ tl gemalen komijn
¼ tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen garam masala
1 teen knoflook (geperst)
peperen zout naar smaak
Mrs Balls chutney – voor erbij
Ingrediënten pittige groente couscous
200g couscous
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 wortel
1 courgette
2 stengels bosui
1 rode ui
½ tl kurkuma
½ tl komijn
¼ tl chillivlokjes
2 tl tomatenpuree
50g tomatenblokjes
10ml olijfolie
peper en zout naar smaak
Ingrediënten zoete aardappel
1 grote zoete aardappel
10ml olijfolie
100g cream fraiche
1 bos verse koriander
1 teen knoflook (geperst)
peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Hoe te bereiden:
Bereiding Afrikaanse gehaktbrood
Verwarm de oven op 200 graden en vet een ovenschaal in met boter. Snipper de ui fijn. Leg het gehakt in een kom. Voeg het ei de panko, gesnipperde ui,knoflook en specerijen toe. Kneed tot een stevige gehaktbal, leg de gehaktbal in de ovenschaal en druk een beetje aan tot het de vorm van een broodje krijg. Bak 25-30 minuten in de oven.
Bereiding pittige groente couscous
Snijd de paprika,wortel,courgetti,bosui fijn. Hak de fijn en bak in olijfolie. Doe de knoflook door de pers bij de uien en bak de groentes mee. Ondertussen maak je de couscous. Pak een ruime kom en meng de couscous met 200 ml kokend water. Even met een vork erdorheen en dek deze kom af met een bord. Als alle vocht is opgenomen is de couscous klaar. Duurt ongeveer 10 minuten. Voeg de couscous bij de groente en gooi de specerijen en tomatenpuree er ook bij. Meng alles goed door elkaar.
Bereiding zoete aardappel met koriander crème fraiche
Snijd de zoete aardappel in dunne plakken van ca 1cm. Bestrijk de plakke zoeten aardappel met olijfolie en peper en zout naar smaak. Leg op een ovenschaal en grill ongeveer 20minuten. Snijd de koriander fijn en voeg dit alsook de knoflook toe aan de crème fraiche.